Luonnollista asumista

Kotien suunnittelun tavoitteena on rakentaa ekologisia, vähäpäästöisiä, hyvän sisäilman koteja. Kaikki materiaalit ja rakenneratkaisut on valittu tämän tavoitteen mukaisesti. Näin rakennettu talo on myös hyvä sijoitus. Ihmiset arvostavat yhä enemmän hyvää sisäilmaa, luonnollisuutta ja ekologisuutta.

Miksi tyytyä tavanomaiseen?

Seinät pelkkää puuta

Talon seinät ovat CLT-puulevyä. Se on luonnollinen, hengittävä rakenne ja verrattavissa paksuun hirsiseinään. Seinissä ei käytetä ollenkaan eristeitä vaan puu toimii luonnollisena eristeenä. Levyjen liimauksessa käytetään ympäristöystävällistä, tuoksutonta ja formaldehyditöntä liimaa. Puu varaa ja vapauttaa ilman kosteutta luontaisesti ja auttaa pitämään huoneilman hyvinvoinnin kannalta ihanteellisena.

Ekologinen, energiaa säästävä maalämpö

Maalämpö tuo maahan sitoutuneen auringon lämmön kotiin. Se säästää luontoa ja energiaa. Lämpö otetaan talteen lämmönkeruuputkistolla ja maalämpöpumpulla.  Maalämmön avulla lämpenee myös käyttövesi. 

Maalämmön ansiosta kuukausittainen hoitovastike on pienempi kuin perinteisiä lämmitysmuotoja käytettäessä. 

Terveellinen, tuulettuva alapohja 

Tuulwttuva alapohja estää maan kosteuden nousemisen rakenteisiin ja sitä myötä sisäilmaan. Rakenne estää myös haitallisen radonin päätymisen sisäilmaan. Tuulettuva alapohja on perinteinen, kestävä rakenneratkaisu.  

Luonnolliset sisämateriaalit

Luonnolliset materiaalit ovat terveellisyyden lisäksi myös kauniita katsella. Materiaalit on valittu mahdollisimman vähäpäästöisiksi. Materiaalit pyritään valitsemaan allergiaystävällisiksi.  

Miellyttävä lattialämmitys

Lattialämmitys jakaa lämmön tasaisesti asuintiloihin.  Se tuntuu mukavalta jalkapohjissa ja lisää asumisviihtyisyyttä. Näkymätön lattialämmitys antaa vapaat kädet kalusteiden sijoitukselle.